Home Gelderland Achilles '29 kampioen Topklasse zondag

Achilles '29 kampioen Topklasse zondag

Achilles ’29 uit Groesbeek is voor de tweede keer op rij kampioen van Nederland geworden. In Rijswijk won het zelf van Haaglandia, terwijl HSC ’21 net als vorig jaar de laatste concurrent, ADO ’20, versloeg. Een knappe prestatie van de ploeg van Jan van Deinsen.  Op een lastig kuntsgrasveld was Achilles ’29 voor de rust de betere partij, maar men wist niet de juiste eindpass te vinden. De beste kans was na een half uur voor Freek Thoone, toe hij de diepte werd ingestuurd, maar doelman Verstraaten wist het gevaar voor de thuisclub te keren. Pal voor rust werd Daan Paau onregelmentair gestuit, zodat ook deze mogelijkheid in rook opging.

Met gelijke standen op beide velden werd de tweede helft begonnen. Achilles ’29 bleef de aanval zoeken en had na een kwartier succes, toen Dominique Scholten met een indraaiende corner doelman Verstraaten verraste: 0-1. Niet lang daarna stelde Thijs Hendriks topscorer Freek Thoone in staat de 0-2 aan te tekenen. Ongeveer tegelijkertijd kwam ADO ’20 achter, zodat het wit-zwarte legioen langzaam aan een feest kon gaan denken. Na de 3-1 in Haaksbergen twijfelde niemand meer over de titel bij het laatste fluitsignaal. Er moest wel even gewacht worden op het verlossende bericht, maar toen kon aanvoerder Twan Smits de schaal in ontvangst nemen.

Nu de Groesbekenaren voor de tweede maal op rij de kampioensschaal in de wacht slepen, zijn er geruchten dat de wit-zwarten als eerste ploeg de gok willen nemen en te promoveren naar de Jupiler League. Officieel is er echter nog niets bekend, maar Achilles ’29 heeft wel het recht de promotie op te eisen.

Laad meer Gelderland

Geef een antwoord

Bekijk ook

Oost-Nederland – Drugshandel en witwassen: zeven aanhoudingen

In een groot internationaal onderzoek naar ondergronds bankieren en handel in cocaïne hebb…