Home Noord-Brabant Den Bosch Opbrengst 100.000 euro tijdens Grootste Golfwedstrijd ter Wereld XXL voor goede doel

Opbrengst 100.000 euro tijdens Grootste Golfwedstrijd ter Wereld XXL voor goede doel

De 2e editie van het Grootste Golftoernooi ter Wereld XXL op acht golfbanen door heel Nederland heeft afgelopen zaterdag een bedrag van 100.000 euro opgeleverd voor de stichting Spieren voor Spieren. Dat is een evenaring van het bedrag van vorig jaar, maar onder aanmerkelijk mindere omstandigheden. Onder anderen Louis van Gaal, Annemarie Jorritsma, Sebastiaan Labrie, Marcel Maijer golfden mee.

Vooraf waren weliswaar ambitieuzere doelen gesteld, maar de organisatie werd allerminst geholpen door koning winter. De meeste Nederlandse golfers hebben de clubs nog niet uit het vet gehaald en er kwamen dan ook minder mensen dan verwacht. Het Wereldrecord van 1584 deelnemers kwam dan ook niet in zicht. Dankzij een fantastische bijdrage van de verschillende sponsoren kon er wel voor het 2e jaar op rij een een cheque van 100,000,- euro aan Spieren voor Spieren ambassadeur Louis van Gaal worden uitgereikt. Hiermee mag de organisatie gezien de omstandigheden bijzonder tevreden zijn. De opbrengst van de sponsordag op alle acht banen van BurgGolf in Nederland wordt gebruikt voor de ontwikkeling van een speciaal beademingsmasker voor kinderen.

‘Waar het vorig jaar qua weersomstandigheden allemaal 100% meezat, zat het dit jaar op dezelfde punten tegen. Veel golfers wachten toch op beter weer’, aldus Marc Agtersloot, voorzitter van Sporters in Actie, organisator van het evenement. ‘We hebben ontzettend veel steun gehad van alle media en de NGF, dus aan de promotie heeft het niet gelegen. Dankzij enkele sponsoren hebben we ondanks het tegenvallend aantal deelnemers  het bedrag van 100.000,- euro van vorig jaar kunnen evenaren, en daar mogen en moeten we trots op zijn. De plannen voor volgend jaar liggen al klaar en we gaan zo snel mogelijk met de betrokken partijen om de tafel om dit uit te werken.

Laad meer Den Bosch

Geef een reactie

Bekijk ook

‘s-Hertogenbosch – Geld en vuurwapens gevonden bij verdachte huiselijk geweld

Zaterdagavond hielden we een Bosschenaar aan die verdacht werd van huiselijk geweld. In zi…