Home Gelderland 500 blaastesten bij veiligheidscontrole

500 blaastesten bij veiligheidscontrole

De politie in Nijmegen hield vrijdagavond een veiligheidscontrole. Er werden ongeveer 500 blaastesten afgenomen, meerdere bekeuringen uitgeschreven en brom- en snorfietsen werden gecontroleerd. In het centrum schreef de politie meerdere bekeuringen uit voor fout parkeren, rechts inhalen, te hard rijden, verlichting niet in orde hebben, het rijden door rood licht en het niet dragen van een gordel.

In totaal werden 500 blaastesten afgenomen. Vier personen hadden te veel gedronken. Bij een beginnende bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd, omdat de uitslag van de definitieve ademanalysetest 360 ug/l bedroeg. De invorderingsgrens bij een beginnend bestuurder is 350 ug/l. Twee andere personen bliezen 140 ug/l en 240 ug/l. Bij één persoon werd een bloedproef afgenomen; het resultaat was bij het schrijven van dit bericht nog niet bekend.

Veertig snor- en bromfietsen werden gecontroleerd op de rollerbank. 15 daarvan reden te hard; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Laad meer Gelderland

Geef een reactie

Bekijk ook

Apeldoorn – Man aangehouden voor ontucht cliënten van zorginstelling

De politie heeft vandaag een 36-jarige verdachte aangehouden die wordt verdacht van ontuch…