Home Gelderland 250.000e deelnemer Burgernet Oost-Nederland gehuldigd

250.000e deelnemer Burgernet Oost-Nederland gehuldigd

Woensdag werd Dhr. Timmermans, woonachtig in Nijmegen, gehuldigd, omdat hij de 250.000e burgernetdeelnemer van Oost-Nederland is. Dhr. Timmermans ontving uit handen van plaatsvervangend politiechef dhr. Miltenburg en burgemeester van Nijmegen dhr. Bruls een presentje. De bijeenkomst startte om 16.30 uur in het gemeentehuis in Nijmegen. In Nijmegen startte Burgernet in december met een actieve wervingscampagne. Inmiddels hebben zich al 16.713 Nijmegenaren aangemeld voor Burgernet. Dat is meer dan 10% van de Nijmeegse bevolking. Dhr. Timmermans was één van hen.

Foto: Jan Doornbos Fotografie

Dhr. Miltenburg: “De politie speelt een grote en belangrijke rol in het veiliger maken van de buurt en ook de gemeenten nemen hun verantwoordelijkheid. Maar het zijn de inwoners zelf die een doorslaggevende rol spelen. Bij de politie werken 63.000 mensen die hun uiterste best doen om criminelen op te sporen, de orde te handhaven en snel op te treden, maar daar hebben ze de 16 miljoen Nederlanders wel voor nodig. De inwoners zien en horen veel en als ze snel de politie bellen, kunnen we samen de criminaliteit aanpakken.

Burgernet vraagt om betrokken inwoners die een extra stapje willen zetten en daar zijn er heel van in Oost-Nederland. Nergens in het land zijn er zoveel Burgernetters als in Oost-Nederland en daar mag dit gebied tevreden over zijn. Er zijn er nu 250.000 en ik ga er vanuit dat nog veel meer mensen mee gaan doen.”

Ook Burgemeester Bruls is zeer tevreden over het aantal aanmeldingen in Nijmegen. Hij vertelde: “Het gaat om imposante getallen. Burgernet wordt niet alleen ingezet voor politiemeldingen zoals woninginbraken en overvallen, maar ook ten tijde van een crisis. Nijmegen scoort bovengemiddeld op het gebied van Burgernet. Ruim 10% van de Nijmeegse bevolking is al lid en wat mij betreft gaan we naar 25%.”

Laad meer Gelderland

Geef een reactie

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …