Home Gelderland Nijmegen Veiligheidscontrole in wijk Hazenkamp

Veiligheidscontrole in wijk Hazenkamp

Vrijdagmiddag en -avond hield de politie een veiligheidscontrole in de wijk Hazenkamp. De actie vond plaats op de diverse in/uitvalswegen van de wijk, gericht op woninginbraken en de preventie daarvan. Ook letten de agenten op inbraakgevoelige situaties bij woningen, spraken met bewoners en gaven advies.

Rond half vier begon de controleactie. Deze werd gehouden in het kader van het ‘donkere dagen offensief’. Agenten zijn in de middaguren vooral bezig geweest met uitleg geven over de actie en het uitreiken van folders met preventietips om woninginbraak tegen te gaan. Enkele wijkagenten twitterden over hun bevindingen tijdens hun ronde door de wijk om ook anderen te wijzen op bepaalde inbraakgevoelige situaties. Ook werd bij aangetroffen openstaande ramen en deuren een zogeheten ‘wit voetje’ achtergelaten.

In de avonduren is al het verkeer dat de wijk in en uit ging gecontroleerd. Dit gebeurde afwisselend op de volgende locaties: Groenestraat/Dobbelmanweg, Wezenlaan/Hazenkampseweg, Hatertseweg/Hazenkampseweg en op de Slotemaker de Bruïneweg/Vossenlaan. Waar nodig zijn personalia of gegevens van voertuigen vastgelegd. De controles duurden tot ongeveer 23.30 uur.

Incidenten of excessen, bijvoorbeeld in het verkeer, deden zich niet voor. Daarvoor werd dan ook niet bekeurd; focus lag op de veiligheid van de wijkbewoners.

Laad meer Nijmegen

Geef een reactie

Bekijk ook

Nijmegen – Gezocht – Diefstal pakketjes – Nieuwstraat – Nijmegen

Aan de Nieuwstraat in Nijmegen stalen twee mannen zeventien pakketjes uit een bestelbus. H…