Home Gelderland Nijmegen Wateroverlast in flatgebouw na diefstal koper

Wateroverlast in flatgebouw na diefstal koper

Waterlekkage na de diefstal van een koperen leiding op de hoogste verdieping van een flatgebouw aan het Zwaneveld in Nijmegen heeft dinsdagavond 26 februari voor een enorm waterballet gezorgd. Voorlopig is de waterleiding afgesloten en wordt gekeken welke maatregelen er voor de bewoners genomen moeten worden.

De brandweer kreeg omstreeks 17.30 uur een melding van lekkage in het uit elf verdiepingen bestaande flatgebouw. De meldster was zelf al op onderzoek uit geweest, maar kon de oorzaak niet vinden. Na naarstig zoeken, waarbij zelfs een enkele deur werd geforceerd, werd de oorzaak op de elfde verdieping gevonden. In een ruimte was een deel van de koperen leiding gestolen.

Ondertussen werd de hoofdwaterleiding afgesloten en na onderzoek bleken 24 woningen waterschade te hebben opgelopen. De brandweer, politie, het waterleidingbedrijf en de verhuurder zijn druk bezig met het zoeken van een oplossing voor de bewoners.

Laad meer Nijmegen

Geef een reactie

Bekijk ook

Nijmegen – Gezocht – Diefstal pakketjes – Nieuwstraat – Nijmegen

Aan de Nieuwstraat in Nijmegen stalen twee mannen zeventien pakketjes uit een bestelbus. H…