Home Gelderland Nijmegen Drie dagen na valse naam alsnog bekeurd

Drie dagen na valse naam alsnog bekeurd

Vrijdag 22 februari bekeurden agenten een man voor het niet-handsfree bellen in de auto. De bestuurder overhandigde toen een rijbewijs. Op één miniem detail na leek de man op de foto ook de man achter het stuur. Voor dat detail kon de man een aannemelijke verklaring geven. Op het bureau controleerden de agenten nogmaals alle gegevens, omdat er over het ene detail toch nog enige twijfel was. Uit dit onderzoek bleek dat de bestuurder mogelijk toch een andere persoon was dan de man op het rijbewijs, namelijk een direct familielid.

Op maandag 25 februari rond 16.30 uur zagen de politiemensen dezelfde man weer rijden. Dit was in de Meijhorst 31e straat. De man werd opnieuw staandegehouden. Hij gaf nu toe dat hij op vrijdag inderdaad  een valse naam had opgegeven. Zijn werkelijke identiteit was een man van 30 jaar uit Nijmegen. Hij had een andere identiteit opgegeven omdat hij niet over een rijbewijs beschikte. Hierop is de man aangehouden.

Bij navraag bleek dat de 30-jarige ook nog een aantal boetes had openstaan, in totaal ruim 1500 euro. Nadat hij deze betaald had en een nieuwe bekeuring had gekregen voor het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse identiteit kon de Nijmegenaar zijn weg vervolgen.

Laad meer Nijmegen

Geef een reactie

Bekijk ook

Nijmegen – Gezocht – Diefstal pakketjes – Nieuwstraat – Nijmegen

Aan de Nieuwstraat in Nijmegen stalen twee mannen zeventien pakketjes uit een bestelbus. H…