Home Gelderland Nijmegen 193 bestuurders gecontroleerd bij grote veiligheidscontrole

193 bestuurders gecontroleerd bij grote veiligheidscontrole

Donderdagavond en –nacht hield de politie in het kader van het donkere dagen offensief een grote multidisciplinaire veiligheidscontrole aan de Wijchenseweg in Nijmegen. De controle had een thematisch karakter en was vooral gericht op het terugdringen van woning- en bedrijfsinbraken. Daarnaast werd er ook op andere onderwerpen gecontroleerd, zoals verkeersmisdrijven en het voorhanden hebben van wapens en drugs.

De politie van Tweestromenland werd tijdens de controle ondersteund door de Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst, Parketpolitie en Veilig Verkeer Nederland. Vanaf 21.30 uur werden bestuurders gefaseerd van de A73 en A326 gehaald om gecontroleerd te worden en na 00.45 uur werden beide wegen volledig afgesloten zodat iedere passerende bestuurder werd gecontroleerd. De controle duurde tot 03.00 uur.

Doel van de controle was het terugdringen van vermogenscriminaliteit zoals woning- en bedrijfsinbraken en verkeersmisdrijven. Bij de politie is bekend dat de zowel de A73 als de A326 als vluchtroutes worden gebruikt voor inbrekers. Daarnaast werd er ook gecontroleerd op overtredingen van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie.

In totaal zijn 193 bestuurders gecontroleerd. Bij iedere bestuurder werd een blaastest afgenomen. Vier van hen hadden te veel gedronken. Daarnaast hield de politie drie mensen aan voor het niet voldoen aan bevel of vordering, het niet rechtmatig verblijven in Nederland en overtreding van schorsingsvoorwaarden. Ook werden er 24 bonnen uitgeschreven voor onder andere kapotte verlichting, kale banden of rijden zonder rijbewijs en namen agenten twee messen, een honkbalknuppel en illegaal vuurwerk in beslag. De politie inde ook 2084 euro aan openstaande boetes.

De Belastingdienst nam negen voertuigen in beslag en heeft 41.000 euro geïnd.

Het BOB-promotieteam van Veilig Verkeer Nederland deelde BOB-sleutelhangers en folders ter voorkoming van een woninginbraak uit.

Laad meer Nijmegen

Geef een reactie

Bekijk ook

Nijmegen – Gezocht – Diefstal pakketjes – Nieuwstraat – Nijmegen

Aan de Nieuwstraat in Nijmegen stalen twee mannen zeventien pakketjes uit een bestelbus. H…