Home Gelderland Harderwijk Vijf aanhoudingen bij ontmanteling hennepkwekerij

Vijf aanhoudingen bij ontmanteling hennepkwekerij

De politie heeft vrijdag 5 april in een woning aan de Hondsdrafmeen in Harderwijk een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Vijf personen zijn in de woning aangehouden. De politie onderzocht de woning naar aanleiding van een melding. In de woning werd op de bovenverdieping een in werking zijnde hennepkwekerij met meer dan 190 hennepplanten ontdekt. Vermoedelijk werd de stroom illegaal afgetapt en de energieleverancier legt een naheffing op.

In het pand waren vijf personen aanwezig die onder ander bezig waren met het knippen van de hennep. Drie Harderwijkers, een 39-jarige man en twee vrouwen van 28 en 30 jaar, een 19-jarige vrouw uit Ermelo en een 23-jarige Hierdenaar zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politie bureau.

De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Laad meer Harderwijk

Geef een reactie

Bekijk ook

Harderwijk – Politie zoekt getuigen na brand in appartementencomplex

De brand in een appartementencomplex aan de Breewijd in Harderwijk afgelopen nacht is hoog…