Home Gelderland Ede Ede – Grote controle van politie en partners in Ede

Ede – Grote controle van politie en partners in Ede

De politie heeft donderdag 11 mei een grote controle gehouden aan de Edese Keesomstraat. In totaal waren er tientallen agenten betrokken. Naast de politie sloten ook de gemeente Ede, Belastingdienst en Douane aan. De controle duurde de hele donderdagmiddag- en avond.

Er werd voor 3800 euro aan openstaande boetes en vonnissen geïnd. De Belastingdienst nam achttien voertuigen in beslag en inde voor tienduizenden euro’s. Verder werden er door de politie verschillende bekeuringen geschreven. Onder meer het vasthouden van de mobiele telefoon (7), niet dragen van de gordel (17), niet kunnen tonen van een identiteits- of rijbewijs (10) en diverse andere verkeersfeiten.

Rijden onder invloed

Drie bestuurders liepen onder invloed tegen de lamp. Bij twee van hen ging het om alcohol, bij één om drugs. Een 37-jarige man uit Polen blies 620 ug/l op de ademanalyse. Een 40-jarige man uit Polen maakte het nog bonter: 860 ug/l. Het rijbewijs van beide mannen werd ingevorderd. Een speekseltest bij een 24-jarige man uit Ede sloeg positief uit op cannabis. Er is bloed afgenomen voor verder onderzoek. Tenslotte werd een 17-jarige jongen aangehouden voor belediging.

Positieve terugblik

De politie kijkt positief terug op de controle: ‘Met grote controles als deze hopen we de (verkeers)veiligheid te vergroten. Daarnaast kan het ons inzichten geven over bijvoorbeeld ondermijnende vormen van criminaliteit’, besluit Annelies Miggelenbrink van het lokale politieteam.

^SV 2023204667

Laad meer Ede
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …