Home Gelderland Achterhoek Gevaarlijke drankrijders moeten rijbewijs inleveren in Gelderland

Gevaarlijke drankrijders moeten rijbewijs inleveren in Gelderland

De politie heeft dinsdagavond op verschillende plekken in Gelderland mensen aangehouden die met teveel drank op achter het stuur zaten en voor gevaarlijke situaties in het verkeer zorgden.

Zo zagen agenten op de Lunterseweg in Ede een auto rijden zonder verlichting. Met de lampen van hun auto probeerden de agenten de bestuurder te seinen, maar die reageerde niet. Verschillende andere automobilisten seinden ook met hun lichten naar de bestuurder, uiteindelijk hebben de agenten met optische- en geluidssignalen de bestuurder aan de kant gezet. De 47-jarige man uit Lunteren had duidelijk teveel op, hij blies 675ug/l, ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid.

In Hedel kreeg de politie een melding over een man die met pech langs de weg stond. Er waren al verschillende omstanders aanwezig aan de Ammerzodenseweg, die vertelden de agenten dat de bestuurder wel erg naar drank rook. Toen de bestuurder de auto startte om weg te rijden grepen de agenten in. Op het bureau blies de 56-jarige man uit Ammerzoden 660 ug/l.

Bel de politie!
En een 29-jarige Poolse man in Winterswijk viel door de mand omdat een voorbijganger de politie aansprak. De getuige had een auto raar slingerend zien rijden. Agenten controleerden de auto even later, de bestuurder had een open blik bier in de auto staan. Dat was niet de eerste alcohol van de avond, de man blies 1050 ug/l, bijna vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid.

Laad meer Achterhoek

Geef een reactie

Bekijk ook

Apeldoorn Zwolle – Hogeschool Windesheim en Politie Oost-Nederland gaan samen voor innovatie

Directeur Bert Meijer van de Hogeschool Windesheim en Oscar Dros, politiechef van de eenhe…