Home Gelderland Ede Rijbewijs van beginnend bestuurder ingevorderd

Rijbewijs van beginnend bestuurder ingevorderd

In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Veenderweg in Ede het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige automobilist uit Renswoude voor het rijden onder invloed. Het voertuig viel rond 00.45 uur op de Proosdijerveldweg een surveillerende agent op toen de bestuurder met hoge snelheid links en rechts andere auto’s inhaalde. Op de kruising Proosdijerveldweg/Molenstraat reed de auto door een rood verkeerslicht. Vervolgens reed hij met hoge snelheid over de Molenstraat naar de Veenderweg. Daar kreeg de auto een stopteken. Uit de blaastest die volgde bleek dat de man gedronken had. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 375 ug/l. Omdat de automobilist een beginnend bestuurder is, werd daarop zijn rijbewijs ingevorderd. Tevens kreeg hij bekeuringen voor het rechts inhalen en het rijden door rood.

Laad meer Ede

Geef een antwoord

Bekijk ook

Ede – Gezocht – Winkeldiefstal – Stadspoort – Ede

Deze brutale winkeldief stal veertien pakken koffie uit een supermarkt. Wie weet wie hij i…