Home Gelderland Ede Inval bij Chinees restaurant in Ede

Inval bij Chinees restaurant in Ede

De Inspectie SZW heeft tijdens een actie bij een Chinees restaurant in Ede vrijdagavond twee illegale vreemdelingen aangetroffen. De eigenaresse van het restaurant wordt verdacht van illegale tewerkstelling en is aangehouden.

De illegale werknemers zijn door de Vreemdelingenpolitie meegenomen. Ook  de administratie van het restaurant is in beslag genomen voor verdere controle. Het strafrechtelijk onderzoek in deze zaak staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Tijdens controles in de afgelopen jaren trof de Inspectie ook al illegale werknemers bij het restaurant aan. Die hadden zich soms verstopt of probeerden weg te vluchten als de inspecteurs binnen kwamen. De eigenaresse van het restaurant kreeg in totaal al € 30.000 aan boetes voor illegale tewerkstelling.

Illegale tewerkstelling gaat vaak gepaard met onderbetaling en leidt tot oneerlijke concurrentie en verdringing op de arbeidsmarkt. Daarom treedt de overheid hier tegen op.

Laad meer Ede

Geef een reactie

Bekijk ook

Ede – Gezocht – Mishandeling – Bunschoterplein – Ede

Aan het Bunschoterplein in Ede mishandelden twee mannen een 25-jarige man in een supermark…