Home Gelderland Ede Leerlingen Groenhorst leggen speelnatuur aan in Wekerom

Leerlingen Groenhorst leggen speelnatuur aan in Wekerom

Leerlingen van Groenhorst Ede gaan helpen bij het aanleggen van natuurlijke speelvoorzieningen bij…

Spelende kinderen

-Speelvoorzieningen
De gemeente Ede heeft de opdracht gegeven voor de aanleg van de speelvoorzieningen. Hiervoor wordt het hout gebruikt van bomen die gekapt moeten worden om de nieuwbouw mogelijk te maken. Er komt een hut van wilgentakken en zogenaamde houtrillen. Dit is een soort wal van in elkaar gestoken takken en boomstammetjes van verschillende lengte en dikte. Kinderen kunnen deze bijvoorbeeld als verstopplek gebruiken. De houtril komt langs een pad te liggen aan de rand van de nieuwbouw. Ook voor insecten, vogels, muizen en marterachtigen vormt de houtril straks een aantrekkelijke plek. De natuurwaarden bij de nieuwbouwwijk worden hiermee ook versterkt.
-Praktijkervaring
Voor de leerlingen is dit een goede mogelijkheid om het geleerde in de praktijk te brengen. De eerste groep leerlingen die ’s ochtends aan het werk gaat zijn derdejaars van het vmbo. Voor hen is het een eerste ervaring met het groenvak in de praktijk. De tweede groep leerlingen zit in het eerste  en tweede jaar van de mbo-opleiding Infragroen. De leerlingen worden begeleid door leerkrachten van het Groenhorst en aannemer Vaarkamp uit Ede.

Laad meer Ede

Geef een reactie

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …