Home Gelderland Ede Informatiemarkt Bio-energie De Vallei

Informatiemarkt Bio-energie De Vallei

Bio-energie De Vallei (BDV) start in maart met de bouw van een bio-energiecentrale aan de Dwarsweg….

Kaart warmtenetHet leidingentracé wordt aangelegd vanaf de toekomstige bio-energiecentrale aan de Dwarsweg 10 en gaat via de Langekampweg en de Koekeltse Boslaan door de wijk Veldhuizen via de parkeerplaatsen van Mariëndaal / Groenendaal, de noordberm van de Slotlaan en de westzijde van de singels, onder de N224 door naar de wijk Kernhem.

De bouw van de bio-energiecentrale is een initiatief van Bio-energie De Vallei. Het project wordt voorbereid in nauwe samenwerking met de provincie Gelderland, de gemeente Ede, Woonstede en Nuon. De bio-energiecentrale gaat duurzame warmte leveren aan zo’n 1.500 woningen van woningcorporatie Woonstede in Veldhuizen en een zelfde aantal woningen in Kernhem. Daarnaast stapt ook zwembad De Peppel over op de duurzame warmte.
-Duurzaam warmtenet
Voor het transport van deze duurzame warmte wordt vijf kilometer ondergronds warmteleidingentracé aangelegd vanaf de bio-energiecentrale door de wijk Veldhuizen naar de wijk Kernhem. Hierbij is zo veel mogelijk rekening gehouden met het sparen van waardevol groen in de wijk Veldhuizen en het tot een minimum beperken van overlast voor omwonenden.
-28 februari 2013: informatiemarkt
Over de bio-energiecentrale en het warmtenet valt veel meer te vertellen dan in een artikel past. Daarom organiseren de gemeente Ede en Bio-energie De Vallei met de verschillende projectpartners een informatiemarkt, waar u terecht kunt met al uw vragen. U bent van harte welkom op de informatiemarkt op donderdag 28 februari 2013 in het Raadhuis Ede, Bergstraat 4. De informatiemarkt wordt om 19:00 uur geopend door wethouders Eleveld en Van de Weerd.
-Nieuwsbrief
Lees hier de nieuwsbrief over de bio-energiecentrale (pdf)

Laad meer Ede

Geef een reactie

Bekijk ook

Nijmegen – Gezocht – Pinnen met gestolen pas – Molenstraat – Nijmegen

Aan de Molenstraat in Nijmegen bespiedden twee vrouwen een 82-jarige vrouw die geld opnam …