Home Gelderland Ede Rechercheonderzoek misbruik meisje Ede stopgezet

Rechercheonderzoek misbruik meisje Ede stopgezet

Foto (c) Raymond van Hoorn

Het rechercheonderzoek naar het misbruik van een tienermeisje op maandag 5 november 2012  in Ede, is stopgezet. De verklaring van de aangeefster wordt niet nader onderbouwd door de onderzoeksbevindingen.   Op 5 november jl. deed een meisje, van middelbare schoolleeftijd, aangifte bij de politie. Zij zou op die middag in het bos nabij de Lunterseweg in Ede van haar fiets zijn getrokken door een onbekende jonge man. Vervolgens zou hij seksuele handelingen bij haar hebben verricht. De politie startte een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op om de zaak te onderzoeken.

Het rechercheteam/TGOvan de politie Gelderland-Midden heeft intensief onderzoek gedaan, waarbij een groot aantal getuigen en betrokkenen is gehoord.  Ook is een buurt- en passantenonderzoek gedaan, zijn ruim 60 tips nagetrokken en is forensisch onderzoek gedaan.

Thans blijkt dat de verklaring van aangeefster niet nader wordt onderbouwd door de  onderzoeksbevindingen. De aangetroffen technische sporen hebben (vooralsnog) niet geleid tot tactische aanknopingspunten. Omdat er op dit moment  geen tactische en  technische aanknopingspunten meer zijn, is besloten om het onderzoek te beëindigen. Er is geen relatie gebleken met het TGO onderzoek naar het seksueel misbruik van de 6-jarige in Ede in april 2012.

Laad meer Ede

Geef een reactie

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …