Home Gelderland Arnhem Oost-Nederland – Politiechef: teruglopende sterkte leidt tot scherpere keuzes

Oost-Nederland – Politiechef: teruglopende sterkte leidt tot scherpere keuzes

“Ook in Oost-Nederland loopt de personele sterkte terug en dat is zorgelijk. Hoewel we zeker in die situatie scherpe keuzes moeten maken, staat de beschikbaarheid van de politie in Oost-Nederland richting publiek niet ter discussie”. Dit zegt Oscar Dros, politiechef Oost-Nederland. Vandaag verscheen in De Volkskrant een artikel over de capaciteit van de politie; hierin werd betoogd dat de instroom van nieuwe agenten onvoldoende zou zijn in verhouding met het aantal mensen dat bijvoorbeeld met pensioen gaat. Dit zou vooral gevoeld worden op ‘het platteland’. Dros: “We hebben de situatie haarscherp in beeld en ik garandeer dat we –als de omstandigheden niet veranderen- zeker tot 2023 boven de vastgestelde sterkte zitten”.

Op dit moment werken er 7192 mensen op straat, in de recherche en bij de informatiediensten en de meldkamers (terwijl de formatie is vastgesteld op 7000). Het is te voorzien dat per jaar ongeveer 200 nieuwe jonge collega’s instromen; dat leidt weliswaar elk jaar tot een verlaging van de personele bezetting maar pas in 2023 zou dat leiden tot onderbezetting. “We hebben dus zes jaar tijd om aanvullende maatregelen te nemen; hierover ben ik in gesprek met de korpschef, de andere politiechefs en de politieacademie. Wat mij betreft hebben we in die zin, de bezetting onder controle. Dat neemt overigens niet weg dat we –net als nu- soms scherpe keuzes moeten maken; er wordt altijd meer van de politie gevraagd dan we kunnen leveren”.

Laad meer Arnhem
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Nijmegen – Fietsster aangereden, getuigen gezocht

Donderdagmiddag rond 17.30 uur vond op de Weezenhof 91e straat een aanrijding plaats tusse…