Home Gelderland Arnhem Celstraf Arnhemmer voor poging doodslag

Celstraf Arnhemmer voor poging doodslag

De rechtbank veroordeelde een 42-jarige man uit Arnhem voor een poging tot doodslag op een 33-jarige man, eveneens afkomstig uit Arnhem. Hij kreeg een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk opgelegd. Daarnaast moet de man een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.

De mannen gingen op 30 april 2017 samen naar een houseparty in Duitsland. Het slachtoffer zou daar de verdachte hebben mishandeld. Op 6 mei 2017 kwam het opnieuw tot een confrontatie, waarbij verdachte meerdere keren met een mes in de richting van de borstkas van het slachtoffer stak. Daarbij raakte de man het slachtoffer in zijn borst en vinger. Door de steek in zijn borst liep het slachtoffer een klaplong op.

De rechtbank tilde zwaar aan het feit dat verdachte er voor koos het mes mee naar buiten te nemen. Door zich te begeven op plaatsen waarvan hij wist dat het slachtoffer daar regelmatig kwam is hij de confrontatie ook niet uit de weg gegaan. Voorbijgangers – waaronder een kind – waren getuige van het incident. Om de kans op herhaling te verkleinen, vindt de rechtbank het van belang dat de Arnhemmer na zijn gevangenisstraf wordt ondersteund door de reclassering. Om die reden heeft de rechtbank – als stok achter de deur – een deel van de gevangenisstraf voorwaardelijk opgelegd.

Schadevergoeding
De man moet bijna 2.200 euro aan materiële en immateriële schadevergoeding aan het slachtoffer betalen. De vordering van het slachtoffer is enigszins gematigd, omdat de rechtbank rekening houdt met een bepaalde mate van eigen schuld van het

Laad meer Arnhem
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Arnhem – Aanhoudingen in politieonderzoek naar drugshandel

In een langer lopend rechercheonderzoek naar productie van en handel in drugs is de politi…