Home Gelderland Arnhem Drie hennepkwekerijen ontmanteld; één persoon aangehouden

Drie hennepkwekerijen ontmanteld; één persoon aangehouden

De politie heeft dinsdag in Arnhem drie hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld. De kwekerijen werden aangetroffen in woningen aan het Gamerslagplein, de Zaslaan en de Van Spaenstraat. In de woning aan het Gamerslagplein werden ruim 450 hennepplanten aangetroffen. De bewoner is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aan de Van Spaenstraat werd een hennepkwekerij met ruim 250 hennepplanten aangetroffen. In de woning aan de Zaslaan bleken drie ruimtes te zijn ingericht als hennepkwekerij. De hennep was hier net geoogst, vermoedelijk hebben er zo’n 200 planten gestaan. Bij de komst van de politie waren de ruimtes alweer ingericht voor een nieuwe hennepkweek.

Bij alle drie de woningen bleek na onderzoek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De energieleverancier legt vermoedelijk in alle drie de gevallen een naheffing op. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor de hennepkwekerijen aan de Saslaan en de Van Spaanstraat.

Laad meer Arnhem

Geef een antwoord

Bekijk ook

Arnhem – Viertal beroofd in Sonsbeekpark: politie zoekt getuigen

Gisteravond was het druk in het Sonsbeekpark met sporters, wandelaars en vrienden die elka…