Home Gelderland Arnhem Aanhouding na verwaarlozing honden

Aanhouding na verwaarlozing honden

De Dierenpolitie in Arnhem heeft zondagochtend rond 10.00 uur een 36-jarige Arnhemmer aangehouden voor verwaarlozing van drie honden. Eerder deze week kreeg de politie melding dat in een flatwoning aan de Javastraat een aantal honden niet de nodige verzorging zou krijgen. Op dat moment waren de honden al meerdere weken niet buiten gezien. De eigenaar van de woning was anderhalve week geleden voor het laatst bij de woning gesignaleerd.

De politie nam daarop telefonisch contact op met de bewoner van de flat, maar die verklaarde niet naar de woning te willen komen. Hierop is door de politie besloten de flat te betreden. Daarbij is de deur geforceerd.

In de woning troffen de agenten drie sterk vermagerde honden aan. De beesten hadden niet de beschikking over voldoende water en voedsel en waren onvoldoende uitgelaten. De drie dieren zijn inbeslaggenomen.

De bewoner van de flat, die aangaf de eigenaar te zijn van de honden, is zondagochtend op het politiebureau ontboden. Daar is hij aangehouden. De man heeft inmiddels een verklaring afgelegd en is weer in vrijheid gesteld. De Dierenpolitie maakt tegen de 36-jarige proces-verbaal op ter zake overtreding van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren.

Laad meer Arnhem

Geef een reactie

Bekijk ook

Arnhem – Viertal beroofd in Sonsbeekpark: politie zoekt getuigen

Gisteravond was het druk in het Sonsbeekpark met sporters, wandelaars en vrienden die elka…