Home Gelderland Arnhem Vier hennepkwekerijen ontmanteld in Arnhem

Vier hennepkwekerijen ontmanteld in Arnhem

De politie heeft afgelopen dagen in vier woningen in Arnhem Zuid hennepkwekerijen ontmanteld. Er werden acht mensen aangehouden. In totaal werden er 1385 hennepplanten en meer dan 1850 hennepstekken aangetroffen. De politie ontmantelt met enige regelmaat hennepkwekerijen. Vaak krijgt men hierover tips en worden er een onderzoek ingesteld. Zo ook de afgelopen dagen. In een woning aan de Woudrichemstraat is een hennepkwekerij ontmanteld. Op de zolder werden 50 hennepplanten aangetroffen. De bewoner werd thuis aangehouden.

In de wijk Rijkerswoerd werd in een woning een hennepkwekerij ontdekt. In totaal stonden er in het pand 500 hennepplanten. Vier vrouwen en één man uit Arnhem werden tijdens dit onderzoek aangehouden.

Op de Lobeliastraat in een appartement een hennepkwekerij aangetroffen. Hier bleken in de woon- en slaapkamer ruim 720 hennepplanten te staan. Een 21-jarige Arnhemmer werd in de woning aangehouden.

In een woning aan de Emily Brontesingel werd de vierde hennepkwekerij aangetroffen. De gehele bovenverdieping bleek als hennepstekkenkwekerij te zijn ingericht. In totaal werden er 110 hennepplanten en 1850 hennepstekken aangetroffen. Tijdens het ontmantelen van de hennepkwekerij kwam de bewoner thuis. Hij is hierop direct aangehouden. Zijn auto is in het kader van wetgeving gericht op het ‘kaal plukken’ van mensen die met illegale praktijken geld verdienen, in beslag genomen.

Bij alle vier de hennepkwekerijen bleek de stroom illegaal te zijn afgetapt. De energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op. Alle aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en vernietigd.

De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

 

Laad meer Arnhem

Geef een antwoord

Bekijk ook

Bennekom – Onderzoek naar stroperij brengt politie bij verdachte

De politie heeft woensdagavond een 18-jarige man uit de Rhenen aangehouden op verdenking v…