Home Gelderland Arnhem Veiligheidscontrole op de Malburgseveerweg

Veiligheidscontrole op de Malburgseveerweg

Vrijdagavond hield de politie met partners een veiligheidscontrole op de Malburgseveerweg in Arnhem. De controle werd uitgevoerd samen met medewerkers van het Justitieel Parket, Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW), Douane en Belastingdienst en was onder andere in het kader van het Donkere dagenoffensief, het voorkomen en terugdringen van het aantal inbraken.

Bij 107 gecontroleerde voertuigen trof de RDW overtredingen aan, waarvoor een proces-verbaal is opgemaakt. De Parketpolitie heeft 3 voertuigen laten afslepen en 4500 euro aan openstaande boetes geïnd; 2 personen zijn aangehouden en vastgezet in verband met het nog uitzitten van een eerder opgelegde gevangenisstraf. De Douane heeft 40 sloffen sigaretten en 35 flessen sterke drank in beslag genomen.

Door de Belastingdienst is beslag gelegd op 42 voertuigen, daarvan zijn er 14 afgevoerd. Openstaande vorderingen zijn geïnd en dat totaal liep op tot 128 duizend euro; voor de voertuigen bedroeg dat 105 duizend euro.

Enkele resultaten van de overtredingen die zijn geconstateerd en waarvoor een proces-verbaal is opgemaakt, is als volgt:

Niet op eerste vordering tonen ID (6x), rijden zonder rijbewijs (4) rijden met defecte uitlaat (5), overbelading van het voertuig (2), defecte handrem en/of rijden met een losse accu (4) rijden zonder verzekering (9), rijden met gladde band (14), rijden is een ondeugdelijk, verkeersgevaarlijk voertuig (5). Drie bestuurders zijn aangehouden voor het rijden onder invloed.

Laad meer Arnhem

Geef een reactie

Bekijk ook

Arnhem – Viertal beroofd in Sonsbeekpark: politie zoekt getuigen

Gisteravond was het druk in het Sonsbeekpark met sporters, wandelaars en vrienden die elka…