Home Gelderland Arnhem Granaat WOII bij school in Oosterbeek tot ontploffing gebracht

Granaat WOII bij school in Oosterbeek tot ontploffing gebracht

Vanmiddag is een granaat uit de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht bij de Bernulphusschool in Oosterbeek. Rond 12.30 uur heeft een leerling van deze school de granaat gevonden met de pin erin. Toen hij de granaat aan de directeur liet zien, heeft deze meteen adequaat gehandeld, de school ontruimd, de granaat naar buiten gebracht en de politie gebeld. De politie heeft de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) ingeschakeld. De EOD heeft de omgeving tot 20-30 meter omtrek van de granaat afgezet en op anderhalve meter diepte tot ontploffing gebracht. Er is niemand gewond geraakt en er is geen materiële schade.

In de gemeente Renkum ligt veel niet-gesprongen munitie uit de Tweede Wereldoorlog. Burgemeester Gebben: “Ik kan het niet genoeg benadrukken, maar als je een rare klomp zand of oorlogstuig ziet: laat het liggen en bel de politie! Ik heb opdracht gegeven aan onze buiten-dienst om het park achter de school af te zetten.

De komende dagen beraden wij ons of het noodzakelijk is het gebied nader te onderzoeken op aanwezigheid van overige explosieven.

Laad meer Arnhem

Geef een reactie

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …