Home Gelderland Arnhem Ontdekking hennepkwekerij leidt tot meer vondsten

Ontdekking hennepkwekerij leidt tot meer vondsten

De ontdekking van een hennepkwekerij in de kruipruimte van een huis aan de Robert de Vriesstraat vorige week donderdag 21 februari in Arnhem heeft geleid tot de vondst van nog drie kwekerijen. Daarmee werden in totaal ruim 1.900 hennepplanten in beslag genomen. Het aantal aangehouden verdachten in de zaak liep op van drie naar vier.

Klachten over stankoverlast leidde de politie naar het huis aan de Robert de Vriesstraat waar in de kruipruimte uiteindelijk 365 hennepplanten werden aangetroffen. Drie personen, een 46-jarige Arnhemmer, een 49-jarige vrouw uit Nijmegen en een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die op dat moment binnen waren, werden direct aangehouden.

Kruipruimte

Nader onderzoek zette de politie op het spoor naar hennepkwekerijen in huizen aan de Venlosingel, Schipholplein en Bingelradestraat, waar respectievelijk nog eens 292, 480 en 779 planten werden aangetroffen. Ook hier bleek telkens dat de kruipruimte van de woningen waren ingericht voor de hennepteelt. In het huis aan de Venlosingel werd ook een 35-jarige Arnhemmer aangehouden.

Voordeel

In alle gevallen bleek sprake van een levensgevaarlijke situatie doordat de stroom illegaal werd afgetapt. Vanwege het mogelijk wederrechtelijk verkregen voordeel werden drie auto’s in beslag genomen en een contant geldbedrag van 5.000 euro. De kwekerijen werden vorige week donderdag en vrijdag ontmanteld.

Laad meer Arnhem

Geef een reactie

Bekijk ook

Apeldoorn – Man zou kinderen lastig hebben gevallen in wijk De Maten

De politie kreeg afgelopen maandag een melding dat twee kinderen zouden zijn lastiggevalle…