Home Gelderland Apeldoorn Oost-Nederland – Disciplinaire onderzoek uitlatingen politiemedewerkers in Parijs loopt door ondanks besluit OM

Oost-Nederland – Disciplinaire onderzoek uitlatingen politiemedewerkers in Parijs loopt door ondanks besluit OM

Vandaag heeft het Openbaar Ministerie (OM) laten weten dat zij geen strafrechtelijk onderzoek doet naar de uitingen die zes politieambtenaren van de politie-eenheid Oost-Nederland deden in Parijs. Dit besluit van het OM staat los van het interne disciplinaire onderzoek van de politie. Dit interne onderzoek, uitgevoerd door de afdeling Veiligheid Integriteit en Klachten (VIK) loopt nog en richt zich op de vraag wie betrokken zijn geweest bij de uitlatingen en of er sprake is van plichtsverzuim doordat de uitlatingen in strijd zijn met bijvoorbeeld de kernwaarden van de politie en de ambtseed/-belofte. De zes medewerkers zijn nog steeds buiten functie gesteld. Hoe werkt eigenlijk zo’n intern onderzoek en waarom duurt het soms lang?

Lees verder

Laad meer Apeldoorn
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Apeldoorn – Aanhouding voor overval tankstation

Op dinsdagochtend is rond 09:30 uur een man aangehouden aan de Van der Spiegelstraat in Ap…