Home Gelderland Apeldoorn Gelderland & Overijssel – Meer dan 1600 meldingen van discriminatie in Gelderland en Overijssel

Gelderland & Overijssel – Meer dan 1600 meldingen van discriminatie in Gelderland en Overijssel

Afgelopen jaar zijn er in totaal 1629 meldingen rond discriminatie binnengekomen bij de politie en meldpunten in Gelderland en Overijssel. Het gaat om incidenten waar burgers zich beledigd, buitengesloten of gediscrimineerd voelden. Bij de politie worden vaker incidenten gemeld waarbij geweld of bedreigingen een rol spelen. Bij de meldpunten komen veel meldingen binnen over ‘discriminatie op de arbeidsmarkt’. Bijvoorbeeld van werknemers die geweigerd zijn voor een opleiding, omdat ze te oud zijn. Maar ook jongeren hebben te maken met discriminatie.

Lees verder

Laad meer Apeldoorn
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Arnhem – Politie lost twee waarschuwingsschoten bij aangehouden in Arnhem

De politie heeft op zondagochtend 19 augustus in Arnhem een 29-jarige man uit Oss aangehou…