Home Gelderland Apeldoorn Vier woninginbrekers aangehouden

Vier woninginbrekers aangehouden

Afgelopen week heeft het woninginbrakenteam van de politie Apeldoorn meerdere langer lopende onderzoeken naar woninginbraken afgerond. Vier mannen zijn aangehouden op verdenking van het plegen van woninginbraken. De identiteit van een vijfde verdachte is wel vastgesteld, maar deze man is nog niet gevonden en staat internationaal gesignaleerd.

De aangehouden verdachten zijn twee mannen van 19 en 24 zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 21-jarige man uit Ede en een 33-jarige Apeldoorner. Allen worden verdacht van het plegen van een woninginbraak in Apeldoorn eind 2012 of dit jaar. De 24-jarige man werd afgelopen weekend als laatste aangehouden en zit nog vast. De andere verdachten zijn na verhoor heengezonden en zullen zich op een later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden. De politie heeft proces-verbaal tegen alle verdachten opgemaakt. De politie blijft onverminderd inzetten op het terugdringen en oplossen van woninginbraken. “De impact van deze misdrijven is groot. Niet alleen financieel, maar juist ook emotioneel. Iedere woninginbraak is er een teveel. De aanpak van deze misdrijven vraagt daarom om vasthoudendheid en vastberadenheid” aldus Peter Slort, hoofd Operatiën.

Laad meer Apeldoorn

Geef een reactie

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …