Home Gelderland Apeldoorn Jongens op schoolplein in Vaassen met geweld beroofd van jassen

Jongens op schoolplein in Vaassen met geweld beroofd van jassen

Drie jongens van 14 en 13 jaar zijn woensdagavond op het plein van een school aan de Westerenkweg in Vaassen belaagd door drie onbekende jongens. Twee jongens zijn beroofd van hun jassen, de derde jongen werd geslagen en geschopt. De politie heeft een onderzoek ingesteld en zoekt getuigen. De drie vrienden – twee jongens van 13 en 14 uit Vaassen en een 14-jarige jongen uit Apeldoorn – stonden rond 21:15 uur bij de school met elkaar te praten, toen ze benaderd werden door drie voor hen onbekende jongens. De onbekende jongens namen direct een agressieve houding aan en grepen twee van de drie jongens vast, en dwongen hen hun jassen af te staan. De derde jongen werd gesommeerd zijn telefoon af te staan en werd, toen hij aangaf geen telefoon te hebben, geslagen en geschopt. Hij hield hier enkele verwondingen in zijn gezicht aan over.

De drie vrienden sloegen op de vlucht en ook hun belagers gingen er vandoor, richting de Potgieterstraat. Nadat de drie vrienden elkaar weer hadden gevonden en hulp hadden ingeschakeld, hebben ze de politie gewaarschuwd en aangifte gedaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld en wil graag weten of iemand iets van de beroving heeft gezien of het signalement van de drie verdachten herkent. Ook kan iemand de gestolen jassen misschien hebben gespot.

De verdachten zijn twee jongens met een getinte huid en donker haar en een blanke jongen met blond haar, alle drie naar schatting tussen de 16 en 18 jaar oud.

Een van de getinte jongens is ongeveer 1.75/1.80 m lang, heeft donker krullend haar en droeg een donkergroene, halflange jas en een zwarte pet met opvallend rode klep.

De andere getinte jongen droeg donkere kleding, een donkere pet en is ongeveer 1.70 m. lang.

De blanke jongen met kort blond haar is het langst, ongeveer 1.85 m., heeft een dun postuur en droeg een lichte spijkerbroek.

De twee gestolen jassen zijn een zwarte donsjas met bontkraag van het merk Moncler, en een zwarte Nickelson jas met bontkraag, met in grote letters ‘Nickelson’ op de rug.

Laad meer Apeldoorn

Geef een reactie

Bekijk ook

Apeldoorn – Man aangehouden voor ontucht cliënten van zorginstelling

De politie heeft vandaag een 36-jarige verdachte aangehouden die wordt verdacht van ontuch…