Home Gelderland Apeldoorn Verdachte overval juwelier aangehouden

Verdachte overval juwelier aangehouden

De politie heeft vrijdagochtend 15 maart een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van het overvallen van een juwelier aan de Koninginnelaan in Apeldoorn op woensdag. De overval werd rond 13.45 uur gepleegd afgelopen woensdag. De verdachte, die een mes bij zich had, liep de zaak in en bedreigde de juwelier. Er ontstond ook een worsteling tussen overvaller en juwelier, waarbij vooral sprake was van duw- en trekwerk.

De juwelier kon helaas niet voorkomen dat de fors gebouwde overvaller bij de kassa kwam en er met een geldbedrag vandoor ging. De juwelier waarschuwde onmiddellijk de politie, die direct een onderzoek in de buurt instelde. Hierbij werd de dader niet meer aangetroffen.

Het overvallenteam van de politie stelde een vervolgonderzoek in, en stelde de camerabeelden van de juwelier veilig. Dankzij deze kwalitatief goede camerabeelden is de verdachte herkend door politieagenten van team Binnenstad.

Vrijdagochtend is de verdachte gesignaleerd en aangehouden op de Stationsstraat in Apeldoorn. De man is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Hij wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De juwelier is over de aanhouding geïnformeerd.

 

Laad meer Apeldoorn

Geef een reactie

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …