Home Gelderland Apeldoorn Spaanse tankauto vol gebreken

Spaanse tankauto vol gebreken

Een 49-jarige Spaanse chauffeur van een tankauto is donderdagmiddag een boete opgelegd van 4400 euro. Als hij de boete heeft betaald en de gebreken aan zijn vrachtauto heeft gerepareerd mag hij zijn weg weer vervolgen. Bij een transportcontrole gericht op het vervoer van gevaarlijke stoffen op de A1 ter hoogte van Apeldoorn constateerde de politie de volgende mankementen: Vijf gescheurde remschijven, vier slechte banden, een niet afgesloten tank, die overigens niet aan de vereiste specificatie voldeed en sporen van frauduleus gebruik van de tachograaf. In de tank zat een brandbare vloeistof die onderweg was van Spanje naar Duitsland.

De politie werkt bij de controle ‘vlag dekt lading’ samen met de  Inspectie Leefomgeving en Transport en de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Laad meer Apeldoorn

Geef een reactie

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …