Home Gelderland Achterhoek De Graafschap – Cambuur 1-1, Maar één winnaar: Het publiek!!

De Graafschap – Cambuur 1-1, Maar één winnaar: Het publiek!!

Stoeven, brekken en angoan
Na lange tijd was er weer eens een activiteit van de Brigatta Tifosi, een groep supporters die iedere keer weer uitblinkt met schitterende levensgrote spandoeken. Ditmaal was er een spandoek over de volle lengte van de Roodbergentribune met daarop de tekst:”Stoeven, brekken en angoan”. Een typische tekst die zo op een liedje van Normaal had kunnen staan. Typerend voor de Achterhoeker. De Graafschap vecht voor degradatie en het stadion puilt uit. Eerst was er een minuut stilte voor Johan Cruyf (heel Nederland rouwt, dus ook de Vijverberg). Maar toen brak de hel los. Vuurwerk, Bengaals vuur, de hele tribune blauw-wit, supporters die de longen uit het lijf schreeuwen, kortom weer een bruiloft op de Vijverberg zoals Hans Kraaij jr. dat placht te zeggen.
En wie niet springt, die degradeert
Over en weer zongen de supporters van beide groepen dit liedje naar elkaar toe.
Maar anders werd het in de 28e minuut. Nadat Nathaniel Will binnen de 16 meter onderuit ging en heel het stadion (onterecht trouwens) om een strafschop riep die hij niet kreeg, was het 8 minuten later Vincent Vermeij die heel simpel de bal inkopte na een perfecte voorzet van Andrew Driver (1-0). Daarna werd er uiteraard weer volop gezongen “wie niet springt die degradeert”, maar nu door het hele stadion. Zelfs de sponsortribune ging uit het dak. Maar het werd al gauw weer heel stil, want als een duveltje uit een doosje was er Calvin Mac-Intosh, die op bijna identieke wijze de bal het doel inkopte. Hidde Jurjus was kansloos. (1-1)
De wedstrijd veranderde in een soort jojo-wedstrijd. Uitvallen aan beide kanten, veel spanning, enorme inzet van beide partijen, maar de stand veranderde niet. Ruststand 1-1.
De tweede helft. Dank aan keeper Zeinstra.
Toen de 12600 toeschouwers weer plaats hadden genomen, zagen ze een getergd Cambuur uit de kleedkamers komen.
Trainer Marcel Keizer gaf na de wedstrijd toe, dat ze op dat moment bloed roken en dat lieten ze ook duidelijk zien. Het was Cambuur dat de wedstrijd dicteerde en na een paar mislukte kansen was het invaller Kevin van Veen, die bij een vrije trap dwars door de muur de 1-2 inschoot.
In de 75e minuut was het keeper Zeinstra die een grote fout maakte. Hij was vlak voor het begin nog ingezet, omdat vaste keeper Nijhuis tijdens de warming-up geblesseerd uitviel. Bij de 1-0 ging hij ook al niet niet geheel vrijuit. Maar nu liet hij een vrij simpel schot van Driver uit zijn handen vallen, een toevallig aanwezige Ted van de Pavert liep tegen de bal aan en had eerst niet eens in de gaten dat hij gescoord had.(2-2)
Dit werd tevens de uitslag van de wedstrijd en gezien het wedstrijdbeeld was dit terecht alhoewel ondergetekende liever had gezien dat de punten in Doetinchem waren gebleven. We gaan nog een spannende tijd tegemoet met hopelijk net zoveel sensatie als in deze wedstrijd.

De Graafschap – SC Cambuur 2-2

Arbiter Pol van Boekel | Toeschouwers: 12.600

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Vincent Vermeij (23’), 1-1 Calvin Mac-Intosch (28’), 1-2 Kevin van Veen (61’), 2-2 Ted van de Pavert (75’)

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar; Karim Tarfi, Mark Diemers (70’ Dean Koolhof), Youssef El Jebli (81’ Kristopher Vida), Andrew Driver; Vincent Vermeij en Cas Peters (61’ Piotr Parzyszek).

Opstelling SC Cambuur: Harm Zeinstra; Calvin Mac-Intosch, Darryl Lachman, Mark van der Laan, Marvin Peersman; Erik Bakker, Jack Byrne (80’ Tom Hiariej), Sander van de Streek; Furdjel Narsingh (54’ Kevin van Veen), Martijn Barto en Jerge Hoefdraad.

Gele kaart(en) De Graafschap: Parzyszek (61’)

Gele kaart(en) SC Cambuur: Barto (71’)

Laad meer Achterhoek

Vermist – Lusmary Fermina

De 14-jarige Lysmary is sinds 11 februari 2024 16:15 uur vermist uit Leeuwarden Zij is het…