Home Gelderland Achterhoek Doetinchem – Politie verstoort drugshandel in de Achterhoek door in te grijpen in Telegramgroep

Doetinchem – Politie verstoort drugshandel in de Achterhoek door in te grijpen in Telegramgroep

De politie van het district Noord- en- Oost Gelderland (NOG) heeft deze week ingegrepen in een Telegramgroep waar drugs werd verhandeld. Het is de eerste keer dat een Telegramgroep waarin drugs wordt verkocht, volledig van de beheerder is overgenomen.

De beheerder van de Telegramgroep is aangehouden op verdenking van drugshandel en het faciliteren van de handel in drugs. De politie doet op dit moment nader onderzoek. De (persoons)gegevens die in de groep rondgingen worden op dit moment veiliggesteld en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

In de Telegramgroep “Handelachterhoek” werden drugs, illegaal vuurwerk, sigaretten en medicijnen aangeboden. De Telegramgroep faciliteerde deze handel en maakte deze mogelijk, doordat verschillende handelaren aan elkaar werden gekoppeld. De aangekochte goederen werden gekocht om zelf weer door te verkopen of om zelf te gebruiken.

Het onderzoek is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Flexteam NOG, collega’s uit de Basisteams in de Achterhoek, de Intelligence- en Cybercrime afdeling van de politie en Flexteams uit andere districten. Allemaal onder regie van het arrondissementsparket Oost-Nederland van het Openbaar Ministerie.

Larissa Huijmans, plaatsvervangend districtschef van politie Noord- en Oost- Gelderland: ‘Ook online zijn wij als één overheid aanwezig. Als wij merken dat op digitale plaatsen illegale activiteiten plaatsvinden, zullen wij samen met ketenpartners optreden, zoals wij dat ook gewend zijn om te doen in de wijk. We weten dat mensen tegenwoordig net zo vaak online rondhangen op een gemeenschappelijke plaats, als in de fysieke wereld en als men zich daar misdraagt kan dat evenzeer storend zijn voor de maatschappij. Dat zullen wij niet tolereren’.

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …