Home Gelderland Achterhoek ‘Voor de Graafschap schaffen we dit seizoen de 1e helft af’

‘Voor de Graafschap schaffen we dit seizoen de 1e helft af’

Voordat je het veld van de Vijverberg mag betreden, moet je eerst over of langs een stoeptegel lopen, waarop het woord d’ran staat. Probleem voor de Doetinchemmers is, dat er in de basis bijna geen jongens uit de eigen streek meer staan die dat kunnen lezen en het woord ècht begrijpen. De laatste jaren vlogen veel ‘geboren’ superboeren uit of moesten weg. Van de Pavert,  Lammers, Koolhof, Massop om er maar een paar te noemen. Alleen Ars keerde op het oude nest terug, waar (ook) hij jaren geleden werd afgedankt. Het was misschien ook niet raar, dat juist deze diepe spits van de Graafschap ogenschijnlijk moedeloos zijn ploeg op sleeptouw probeerde te nemen. Dat gezegd hebbende, veel meer hoogtepunten waren er de eerste helft dus niet. Meer gele kaarten dan hoogtepunten (gegeven door een evenzo matige scheidsrechter) . Emmen scoorde dan wel in de 33e minuut via (oud superboer) Alexander Bannink, maar dat was het dan ook wel. De Graafschap acteerde op een bedenkelijk niveau, zoals het hele seizoen al in de eerste helft.

In de rust was er dan wel een goeie bal: de gehaktbal.

Na rust weinig verandering: het slechte voetbal van beide teams werd vervangen door matig voetbal. De Graafschap oogde veldoverwicht te hebben, maar Emmen scoorde weer: 0-2 door Omran Haydary. ‘Schaam je kapot’ scandeerden de Doetinchemse supporters. Dit werkte blijkbaar als een ‘wake up call’, want 2 minuten na de 0-2, in de 68e(!) minuut, was er het eerste schot binnen de palen richting de Emmen goal. Invaller Ýoussef  El Jebli testte als eerste serieus doelman Telgenkamp, die het schot pareerde . Nog geen minuut later was het wel raak, niemand anders dan Sjoerd Ars tekende voor de aansluitingstreffer. Emmen raakte in de war en de Graafschap kreeg de geest: 8 minuten later 2-2 van den Hurk. Emmen leek rijp voor de slacht toen Andrew Driver  na een perfecte counter alleen op doelman Telgenkamp afging. Helaas voor de Superboeren keerde de keeper de bal. In de slotfase kreeg Emmen nog twee opgelegde kansen (één voor die andere oud-Superboer Cas Peters) . Één bal ging voorlangs en de andere tegen het been van de Graafschap doelman Bednarek. 2  verliespunten dus voor Emmen en alweer 2 verliespunten voor de Graafschap: eindstand dus 2-2 . Als je dan na 7 wedstrijden al 11 verliespunten hebt en toch nog op de 6e plaats staat, zegt dit waarschijnlijk veel over het bedenkelijke niveau, waarin het hele Nederlandse voetbal is afgedaald.

Oja, Jupiler (bier) stopt volgend jaar als sponsor en naamgever voor de eerste divisie. Het schijnt nu dat Karvan Cevitam (ranja) interesse heeft……

De Graafschap – FC Emmen: 2-2

Arbiter Richard Martens | Toeschouwers: 7.671

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Alexander Bannink (33.), Omran Haydary (66.), Sjoerd Ars (69.), Anthony van den Hurk (77.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Van Overbeek (73. L. Nieuwpoort), S. Nieuwpoort, Abena, Driver, Tutuarima; Receveur (46. El Jebli), Van Mieghem, Diemers; Van den Hurk en Ars.

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Veendorp, Lima, Veldmate, Bakker; Ben Moussa (85. Huizing), Chacon, Bannink (51. Haydary); Peters en Klok.

Gele kaart(en) De Graafschap: Tutuarima (24.), Receveur (27.), Diemers (36.)

Gele kaart(en) FC Emmen: Bannink (31.), Ben Moussa (42.), Haydary (77.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

De Graafschap declasseerd FC Eindhoven met slechts 4-0

Het was weer gezellig afgelopen vrijdag op de Vijverberg, iedereen had er zin. Trainer van…