Home Gelderland Werkstraf militair voor plegen openlijk geweld

Werkstraf militair voor plegen openlijk geweld

De militaire kamer veroordeelde een 41-jarige militair tot een werkstraf van 80 uur voor het plegen van openlijk geweld. De man werd vrijgesproken van het plegen van seksuele handelingen bij iemand die in staat van verminderd bewustzijn was.

De militair mishandelde in mei 2016 samen met zijn nieuwe partner op straat zijn ex-partner. De ex-partner werd meerdere keren geschopt en geslagen waardoor letsel is ontstaan. De militair is inmiddels door defensie ontslagen.

Vrijspraak plegen seksuele handelingen
De militair werd daarnaast verdacht van het plegen van seksuele handelingen bij zijn ex-partner terwijl zij sliep. Dit zou in april 2015 hebben plaatsgevonden. De militaire kamer sprak hem van dit feit vrij nu de militair het feit ontkende en uit het forensisch-technisch onderzoek niet kan worden geconcludeerd dat sprake is geweest van seksueel binnendringen door verdachte. Daarnaast zijn bij het forensisch-technisch onderzoek ook fouten gemaakt.

Tot slot moet de militair een schadevergoeding van ruim 900 euro aan zijn ex-partner betalen.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Laad meer Gelderland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Doetinchem – Melding alerte burger leidt tot aanhouding

Dankzij de melding van een alerte burger is een 54-jarige man uit Haarlem gisteren op hete…