Home Gelderland Achterhoek Man uit Doetinchem veroordeeld voor onder andere overtreden gedragsaanwijzing

Man uit Doetinchem veroordeeld voor onder andere overtreden gedragsaanwijzing

De rechtbank veroordeelde een 48-jarige man uit Doetinchem veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken. De maakte zich schuldig aan mishandeling, vernieling en het overtreden van een gedragsaanwijzing.

Op 2 april 2017 mishandelde de man in Doetinchem zijn ex-partner. Naar aanleiding van dit incident is door de officier van justitie een gedragsaanwijzing opgesteld. Daarin is bepaald dat de man niet in de buurt van de woning van zijn ex-partner mag komen en geen contact met haar mag hebben. De man overtrad deze gedragsaanwijzing op 2 juni 2017 door bij de woning van zijn ex-partner aan te bellen. Hij vernielde toen ook een raam in de voordeur van die woning.

Niet openstaan voor hulp
De man zou gebaat kunnen zijn bij hulp en begeleiding van de reclassering, maar hij heeft aangegeven daarvoor niet open te staan. De rechtbank heeft daarom geen bijzondere voorwaarden aan de voorwaardelijke gevangenisstraf gekoppeld. De door de rechtbank opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Geen schadevergoeding
De ex-partner verzocht om vergoeding van psychische schade die volgens haar is ontstaan door het incident op 2 juni 2017. De rechtbank heeft dit verzoek afgewezen, omdat de zij onvoldoende heeft onderbouwd dat toen dergelijke schade is ontstaan.

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Arnhem – Politie zoekt getuigen van schietincident in Arnhem

Zaterdagavond 21 juli rond middernacht was er eerst een woordenwisseling tussen twee manne…