Home Gelderland Nog vier aanhoudingen in groot onderzoek in Rhenen

Nog vier aanhoudingen in groot onderzoek in Rhenen

De politie heeft vorige week in verband met een grootschalig onderzoek naar hennep en witwassen bij woningen gezocht naar wapens en geld. Eerder werden al auto’s, boten en andere luxe goederen in beslag genomen. In dit onderzoek zijn inmiddels vijftien personen aangehouden. Naar aanleiding van binnengekomen informatie over de aanwezigheid van wapens en geld, zochten agenten vorige week opnieuw bij woningen aan de Middelbuurtseweg in Rhenen. Bij de zoeking troffen zij een grote hoeveelheid geld en een vuurwapen aan.

Na binnengekomen informatie startte de politie vorig jaar een grootschalig onderzoek naar hennep en witwassen. Op woensdagochtend 27 februari heeft een arrestatieteam van de politie acht mannen aangehouden. Die dag werden twaalf panden doorzocht. In verband met de verdenking van witwassen van crimineel geld heeft het onderzoeksteam toen onder andere luxe auto’s, dure sieraden en tienduizenden euro’s in beslag genomen. Een week later werden nog drie mannen aangehouden.

Dankzij onderzoek van het team rechercheurs, hielden agenten de afgelopen weken nog vier personen aan. Deze 56-jarige man uit Rhenen, een 42-jarige vrouw uit Bussum, een 42-jarige man uit Veenendaal en een 50-jarige man uit Leersum worden ook verdacht van de kweek en de handel in hennep, het witwassen van het daarmee verdiende geld en deelname aan een criminele organisatie. De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

De politie nam de afgelopen weken ook nog drie jetski’s, een dure terreinwagen en een sportwagen in beslag. Eerder dit jaar werden op diverse locaties in Nederland meerdere hennepkwekerijen in relatie tot dit onderzoek ontmanteld en vernietigd. De financiële recherche onderzoekt hoeveel geld is verdiend aan de kweek en handel in hennep.

Laad meer Gelderland

Geef een antwoord

Bekijk ook

Oost-Nederland – Drugshandel en witwassen: zeven aanhoudingen

In een groot internationaal onderzoek naar ondergronds bankieren en handel in cocaïne hebb…