Home Friesland Leeuwarden Tientallen ‘voetjes’ tijdens preventieactie woninginbraken

Tientallen ‘voetjes’ tijdens preventieactie woninginbraken

De politie heeft maandagavond een preventieactie gehouden in Leeuwarden. De actie is erop gericht om mensen bewust te maken van de kans op een inbraak in hun woning. De politie is vooral in de wijken ’t Vliet en Tjerk Hiddes/Cambuursterplein op pad geweest. Daar waar ramen openstonden of deuren niet waren afgesloten, lieten agenten een zogenaamd ‘voetje’ achter. Ook ging men met diverse bewoners in gesprek om tips te geven om een inbraak te voorkomen. Daarnaast worden mensen aangespoord om bij verdachte situaties 112 te bellen.

In totaal werden zo’n 1000 woningen gecontroleerd en zijn 75 van deze ‘witte voetjes’ met een preventiefolder uitgedeeld. Met zo’n 200 bewoners is het gesprek aangegaan. In veel gevallen troffen agenten niet afgesloten achterdeuren, openstaande ramen en niet afgesloten schutting aan. Bij vier woningen werd zelfs nog een ouderwets touwtje uit de brievenbus aangetroffen, waarmee de deur geopend kon worden. Bij één woning hing een complete sleutelbos aan de buitenzijde van de voordeur.

De politie hoopt met de actie mensen bewust te maken van hun eigen gedrag. Daarom werd ook tijd genomen om met bewoners in gesprek te gaan en uitleg te geven over de actie. Dit leverde begrip en veel positieve reacties op.

Naast de politie deden ook medewerkers van Stadstoezicht, de gemeente Leeuwarden, de woningbouwvereniging, bewonersverenigingen en wijkpreventie aan de actie mee.

 

Laad meer Leeuwarden

Geef een antwoord

Bekijk ook

Leeuwarden – Twee personen aangehouden na vechtpartij

De politie heeft zaterdagavond twee personen aangehouden na een vechtpartij op de Hooidoll…