Home Friesland Leeuwarden Winkeldief aangehouden

Winkeldief aangehouden

Een gevluchte winkeldief kon woensdag door alert optredend winkelpersoneel alsnog worden aangehouden. Een vriend van de man, die zich met de aanhouding bemoeide, belandde ook in een politiecel. De winkeldief werd betrapt in een winkel aan de Emmakade in Leeuwarden. Hij nam daar twee keukenmachines weg zonder deze af te rekenen. Medewerkers van de winkel zagen dit en gingen achter de man aan. Die vluchtte te voet en ging uiteindelijk een woning binnen aan de Oeverstraat. De gewaarschuwde politie trof in de woning twee personen aan, waaronder de 24-jarige winkeldief uit Leeuwarden. Hij werd herkend door de medewerkers van de winkel. De man is aangehouden.

Terwijl agenten de man afvoeren bemoeit de andere persoon, een 15-jarige jongen uit Leeuwarden, zich daar mee. Hij belemmert de agenten in hun werk en gaat helemaal door het lint. De jongeman is hierna ook aangehouden, waartegen hij zich hevig verzet. Uiteindelijk zijn beide verdachten overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

Op het dak van een garage naast de woning waar de verdachten zijn aangehouden, trof de politie één van de gestolen keukenmachines aan.

De 15-jarige verdachte is donderdag na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. De 24-jarige verdachte zit nog vast.

Laad meer Leeuwarden

Geef een reactie

Bekijk ook

Leeuwarden – Gezocht – Schietincident – Vuurdoornstraat – Leeuwarden

Donderdagavond 16 november is er op een woning aan de Vuurdoornstraat geschoten. De bewoon…