Home Friesland Leeuwarden Inbraakpreventieactie in de wijk Bilgaard

Inbraakpreventieactie in de wijk Bilgaard

De politie heeft maandagavond in de Leeuwarder wijk Bilgaard een inbraakpreventieactie gehouden. Agenten bezochten samen met medewerkers van de gemeente Leeuwarden en de woningbouwvereniging ruim 600 woningen in de wijk.

Daarbij werden diverse onafgesloten schuttingen, achterdeuren, tuinhuisjes, bovenramen en autodeuren aangetroffen. Daar waar bewoners thuis waren werden zij hierop aangesproken en voorzien van preventieadvies. Indien de bewoners niet thuis waren kregen ze een zogenaamd inbrekersvoetje en een folder van het Politiekeurmerk veilig wonen. Het doel van deze inbraakpreventieactie is het voorkomen van inbraken en insluipingen. Door bewustwording van burgers te vergroten, preventieadvies te geven en mensen te stimuleren 112 te bellen bij verdachte situaties, hoopt de politie het aantal inbraken en insluipingen terug te dringen. De reacties van de bewoners op de actie waren positief.

Laad meer Leeuwarden

Geef een reactie

Bekijk ook

Leeuwarden – Explosief aangetroffen in woning

In een woning aan de Woudstraat in Leeuwarden is vrijdagavond na een melding een explosief…