Home Friesland Leeuwarden Wilhelminaplein shaked op zijn grondvesten

Wilhelminaplein shaked op zijn grondvesten

Leeuwarden, zondagmiddag 14.00 uur. Op het normaal zo rustige plein is het verrassend druk met vrolijk uitgedoste mensen. Moeders met kinderen, scholieren, freerunners en studenten staan te wachten tot het moment dat de Harlem Shake van start gaat. Deze gekke dansfilmpjes zijn de laatste hit op het wereldwijde web en daar kan Leeuwarden natuurlijk niet bij achterblijven.

Om 14.00 uur ging het dak eraf. Niet één keer maar vijf of zes keer op rij om later de mooiste opname uit te kunnen kiezen. Om 14.15 uur waren de opnamen voorbij en ging iedereen weer tevreden zijn eigen weg. Want de Leeuwarder Shake was meer dan gelukt.

Initiatiefnemer Renzo Engwerda (19) riep maandag 11 februari op voor deze massale Leeuwarder Shake en dat heeft hij geweten. Nog geen vijf dagen later stond het plein vol met uitzinnige mensen. Omdat er toch iets meer kwam kijken bij het organiseren van dit evenement kreeg Renzo de afgelopen week ondersteuning van G&K Producties, LWD2018, de gemeente Leeuwarden en Politie Leeuwarden.

Benieuwd naar het resultaat? Bekijk het filmpje hier. Klik op de afbeelding en veel kijkplezier.

[youtube]WToVoKyK60k[/youtube]

Laad meer Leeuwarden

Geef een reactie

Bekijk ook

Vermist – Lusmary Fermina

De 14-jarige Lysmary is sinds 11 februari 2024 16:15 uur vermist uit Leeuwarden Zij is het…