Home Friesland Leeuwarden Getuigen gezocht van spoor van vernielingen in Leeuwarden

Getuigen gezocht van spoor van vernielingen in Leeuwarden

In de nacht van woensdag op donderdag werd vanuit het centrum van de stad in de richting van de wijk Huizum een spoor van vernielingen aangericht. Agenten kregen om 03.35 uur een melding van vernielde spoorbomen aan Achter de Hoven. Monteurs waren reeds bezig om de schade te herstellen. Naast de twee kapotte spoorbomen waren ook diverse verkeersborden bij de spoorwegovergang vernield. En ook een verkeerslicht bij de overweg moest het ontgelden. Na een ronde door de stad werd al snel duidelijk dat er nog veel meer vernielingen waren gepleegd. Op het Zaailand waren diverse bloembakken omgegooid, op de Romkeslaan werden boompjes uit tuinen getrokken en diverse bloempotten op de weg kapot gegooid, op de Tulpenburg werd een slagboom van een bedrijf vernield, op de 5e Vegelingdwarsstraat werden alle vuilcontainers omgegooid en op de Huizumerlaan werden diverse uit tuinen getrokken planten aangetroffen. Ook een geparkeerde auto moest het ontgelden. Met een houten krukje was vermoedelijk een ruit ingeslagen. Diverse benadeelden komen in de loop van vandaag aangifte doen.

Laad meer Leeuwarden

Geef een reactie

Bekijk ook

Leeuwarden – Politie onderzoekt steekincident omgeving Roptastate Leeuwarden

In de nacht van vrijdag 22 september op zaterdag 23 september komt er omstreeks 01:00 uur …