Home Friesland Heerenveen Drugsdealer aangehouden

Drugsdealer aangehouden

De politie heeft vrijdagavond een 41-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van het handelen in harddrugs. Bij de doorzoeking van de woning van de man werd onder andere 17 liter GBL, 90 XTC-pillen en een flesje GHB in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Bij de politie in Heerenveen kwam eind 2012 en begin 2013 informatie binnen dat de 41-jarige man in speed en GHB zou handelen. Reden genoeg om een onderzoek in te stellen. Uit dit onderzoek werd duidelijk dat de informatie klopte en dat de man daadwerkelijk in drugs handelde.

Afgelopen vrijdag besloten agenten om tot actie over te gaan. In de loop van de avond werden twee kopers aangehouden. Eén van hen was in het bezit van speed en XTC-pillen. De ander alleen in het bezit van speed. Het duo verklaarde dat ze de drugs hadden gekocht van de 41-jarige man. Tegen de twee werd proces-verbaal opgemaakt en de drugs werd in beslag genomen.

Na de aanhouding van kopers besloten de agenten over te gaan tot de aanhouding van de 41-jarige man. Na de aanhouding werd met zijn toestemming zijn woning doorzocht. Daarbij werd onder andere 17 liter GBL aangetroffen. GBL is een grondstof om GHB mee te kunnen maken. Daarnaast vonden agenten contant geld, een weegschaal, 90 XTC-pillen en een kleine hoeveelheid wit poeder, vermoedelijk drugs. Dit alles werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten

Laad meer Heerenveen

Geef een antwoord

Bekijk ook

Demasqué de Graafschap na desastreuze wedstrijd thuis tegen Heerenveen

Meestal kijk nog even de samenvatting van de wedstrijd na, voordat ik mijn stukje over de …