Home Friesland Heerenveen Twee Polen aangehouden voor diefstal

Twee Polen aangehouden voor diefstal

De politie heeft dankzij alerte getuigen twee Polen van 23 en 31 jaar kunnen aanhouden op verdenking van diefstal in Heerenveen. Tevens werd de bestelbus van de twee in beslag genomen. In het voertuig werden ook nog eens inbrekersgereedschap aangetroffen. Ook dit werd in beslag genomen. Getuigen waarschuwden maandagmiddag de politie via 1-1-2 toen ze op een parkeerterrein aan de K.R. Poststraat in Heerenveen twee mannen druk in de weer zagen met kentekenplaten. Het duo haalde Nederlandse kentekenplaten van een bestelbus en deden daar vervolgens Poolse kentekenplaten op. Beide mannen stapten in het voertuig en reden weg. Meerdere agenten keken uit naar het voertuig. Op de Pastoriedwarsstraat in Heerenveen zagen agenten later die middag het betreffende voertuig staan. Ze besloten te wachten tot de bestelbus weer ging rijden. Niet veel later stapten de twee Polen in en reden weg. Op de A32 nabij Steenwijk kregen de twee een stopteken en vervolgens werden ze aangehouden. De kentekenplaten die de mannen eerder die middag van de bestelbus hadden gehaald, bleken te behoren bij een Mitsubishi. Deze auto stond geparkeerd in Wirdum en de eigenaar ontdekte, nadat hij een telefoontje had gehad van de politie, dat zijn beide kentekenplaten waren gestolen. Hij deed dan ook aangifte. De bestelbus van de Polen werd in beslag genomen. In het voertuig werden diverse inbrekersgereedschappen aangetroffen. Dit alles werd in beslag genomen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Laad meer Heerenveen

Geef een reactie

Bekijk ook

Demasqué de Graafschap na desastreuze wedstrijd thuis tegen Heerenveen

Meestal kijk nog even de samenvatting van de wedstrijd na, voordat ik mijn stukje over de …