Home Friesland Heerenveen GGD vaccineert 9 en 13-jarigen

GGD vaccineert 9 en 13-jarigen

In maart en april 2013 roept GGD Fryslân alle 9-jarige kinderen en 13-jarige meisjes in Fryslân op voor vaccinaties. Ze hebben allemaal een persoonlijke oproep ontvangen. De 9-jarigen krijgen een vaccinatie tegen difterie, tetanus, polio en bof, mazelen, rode hond, de DTP en BMR. Deze vaccinaties zijn een herhaling van de babyprikken. De 13-jarige meisjes krijgen de 1e en de 2e vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. De 3e vaccinatie is na de zomervakantie.  De vaccinaties zijn in het kader van het Rijksvaccinatieprogramma.

Infecties kunnen ernstige gevolgen hebben. Daarom biedt het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) bescherming tegen twaalf infectieziekten. De kinderen worden per gemeente opgeroepen, uitwijken naar een andere datum en dus andere locatie is mogelijk. Hierover hoeft men niet te bellen met de GGD. GGD Fryslân vraagt een ieder wel om op de juiste tijd aanwezig te zijn. Meer informatie is te vinden op de website van de GGD.

Heerenveen

In Heerenveen worden de vaccinaties gegeven in de Blauw – Wit hal, It Hege Stik 9.
9-jarigen en 13-jarige meisjes, die voor de eerste prik komen, kunnen hier terecht op woensdagmiddag 13 maart van 13.30 tot 16.00 uur. De tweede prik voor 13-jarige meisjes wordt op 10 april van 13.30 tot 15.00 uur gegeven. 

Laad meer Heerenveen

Geef een reactie

Bekijk ook

Demasqué de Graafschap na desastreuze wedstrijd thuis tegen Heerenveen

Meestal kijk nog even de samenvatting van de wedstrijd na, voordat ik mijn stukje over de …