Home Friesland Harlingen Rijbewijs ingevorderd na kop-staartbotsing

Rijbewijs ingevorderd na kop-staartbotsing

De politie heeft woensdagmiddag het rijbewijs van een 39-jarige automobilist uit Makkum ingevorderd na het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist had op de Kimswerderweg in Harlingen een kop-staartbotsing veroorzaakt. Vervolgens wilde hij doorrijden. Een 42-jarige automobilist uit Sneek kon dat voorkomen en waarschuwde de politie. Agenten spraken de 39-jarige bestuurder uit Makkum aan en snel ontstond het vermoeden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd dan ook voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 845 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Laad meer Harlingen

Geef een reactie

Bekijk ook

Commerciële groei historische vloot noopt tot professionalisering

Om de veiligheid van passagiers te waarborgen, moet de bruinevlootsector van historische s…