Home Friesland Harlingen Politie controleert aanhangers

Politie controleert aanhangers

De politie heeft woensdag op de Verlengde Edisonstraat een verkeerscontrole gehouden, waarbij specifiek naar aanhangers werd gekeken. Samen met de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) werden ruim 50 auto’s met daarachter een aanhanger gecontroleerd.

Drie motoragenten haalden deze voertuigen van de A31 en vanaf het industrieterrein in en rondom het haventerrein en brachten ze vervolgens naar de controleplaats. Daar werd vervolgens gekeken naar onder andere de technische staat van de aanhanger en het op een juiste wijze beladen van de vracht. Tijdens de actie werd één aanhanger in beslag genomen omdat ze de mogelijk van diefstal afkomstig was. De gegevens op het kenteken kwamen niet overeen met de maatvoering van aanhanger. Ook het chassisnummer en het typeplaatje ontbraken. Nader onderzoek is dan ook nodig. Op een gehuurde aanhanger zat een foutief kenteken. De verhuurder moet dit voor elkaar maken en anders wordt het kenteken ingenomen en moet de verhuurder de aanhanger opnieuw laten keuren. Ook moest één van de automobilisten zijn aanhanger laten staan. De technische staat van de aanhanger was zo slecht dat de kans op eventuele ongelukken erg groot was. Tenslotte schreven agenten nog twintig bekeuringen uit voor onder andere gladde banden, niet werken oploopremmen, niet werkende verlichting, lekke uitlaat en het niet dragen van de autogordel.

Laad meer Harlingen

Geef een reactie

Bekijk ook

Commerciële groei historische vloot noopt tot professionalisering

Om de veiligheid van passagiers te waarborgen, moet de bruinevlootsector van historische s…