Home Friesland Harlingen Automobilist onder invloed

Automobilist onder invloed

De politie heeft maandagavond op de Achlumerdijk in Harlingen een 57-jarige man uit Harlingen aangehouden voor rijden onder invloed. Getuigen hadden gezien dat de man in zijn auto met hoge snelheid door de Monseigneur W.H. Nolensstraat in Harlingen had gereden. Even later kwam een tweede melding binnen dat de bestuurder tegen een stoeprand was gebotst en vervolgens vast was komen te zitten in de slootwand op de Achlumerdijk. Ter plekke werd de 57-jarige aangetroffen. Zijn auto was bijna in het water van de sloot terecht gekomen. Een blaastest op straat wees uit dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 0,7 promille (310 ugl) in zijn bloed had. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. De auto van de man werd door een bergingsbedrijf afgesleept. De man mocht na het afleggen van een verklaring huiswaarts. De politie maakt proces-verbaal op.

 

Laad meer Harlingen

Geef een reactie

Bekijk ook

Commerciële groei historische vloot noopt tot professionalisering

Om de veiligheid van passagiers te waarborgen, moet de bruinevlootsector van historische s…