Home Friesland Drachten Vier inbrekers aangehouden dankzij alerte buurtbewoner

Vier inbrekers aangehouden dankzij alerte buurtbewoner

De politie heeft woensdag dankzij een alerte buurtbewoner drie Hongaarse en één Italiaanse inbreker kunnen aanhouden. De vier probeerden nog aan de vele agenten te ontkomen, maar na een waarschuwingsschot staakten ze de vluchtpoging en konden ze worden aangehouden. Op de Uthof in Drachten werden woensdagmiddag vier mannen gesignaleerd. De vier gedroegen zich verdacht en hadden opvallend veel belangstelling voor één de woningen in de straat. Een buurtbewoner vertrouwde dit niet en waarschuwde direct via 1-1-2 de politie. Daarbij werd een goed signalement van de mannen doorgegeven. Meerdere agenten gingen naar de Uthof en sloten de straat af. De vier probeerden nog te vluchten, maar na een waarschuwingsschot konden ze worden aangehouden. Na onderzoek werd duidelijk dat in één van de woningen in de straat was ingebroken. De inbrekers van 26, 35, 36 en 37 jaar werden overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. De auto van de mannen werd in beslag genomen. Het woninginbrakenteam van de politie in Fryslân doet nader onderzoek.

Laad meer Drachten

Geef een reactie

Bekijk ook

Man aangehouden voor dodelijk steekincident in Heerenveen

De politie heeft dinsdagavond een 30-jarige man uit Drachten aangehouden voor een dodelijk…