Home Friesland Drachten Automobilist verzet zich hevig bij aanhouding

Automobilist verzet zich hevig bij aanhouding

De politie heeft dinsdagavond op de Noordkade in Drachten een 33-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Dit ging gepaard met veel verzet en één van de agenten werd daarbij in zijn hand gebeten. De 33-jarige bestuurder viel op omdat één van zijn achterlichten niet werkte. Reden voor de agenten om hem te controleren. De 33-jarige gaf tijdens het gesprek met de agenten aan dat hij geen rijbewijs had en dat hij zich ook niet kon legitimeren. Hierop wilden de agenten de man aanhouden. De automobilist zette het echter op een rennen om zo aan de agenten te kunnen ontkomen. Die waren sneller dan hem en de 33-jarige werd dan ook aangehouden. Dit ging gepaard met veel verzet en een omstander schoot de agenten dan ook te hulp. Eén van de agenten werd door de verdachte in zijn hand gebeten. Uiteindelijk moest pepperspray worden gebruikt om hem onder controle te krijgen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Daar werd zijn identiteit vastgesteld en vervolgens werd hij voor nader onderzoek ingesloten. De agent die in zijn hand werd gebeten, heeft tegen de 33-jarige man aangifte gedaan. Tevens werd de auto van de man in beslag genomen. Het was namelijk de derde keer dat deze automobilist werd betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs.

Laad meer Drachten

Geef een reactie

Bekijk ook

Man aangehouden voor dodelijk steekincident in Heerenveen

De politie heeft dinsdagavond een 30-jarige man uit Drachten aangehouden voor een dodelijk…