Home Friesland Leeuwarden – Gezocht – Bankhelpdeskfraude – De Centrale – Leeuwarden

Leeuwarden – Gezocht – Bankhelpdeskfraude – De Centrale – Leeuwarden

Wie herkent deze man die pint met een gestolen pinpas bij een pinautomaat aan De Centrale in Leeuwarden? Hij pint met een pinpas die eerder door bankhelpdeskfraude werd weggenomen bij een 75-jarige vrouw uit Meppel.

Het slachtoffer werd op woensdag 27 september aan het eind van de middag benaderd door een zogenaamde bankmedewerker. Volgens de bankmedewerker moest haar geld worden veiliggesteld, ook het geld wat thuis in de kluis ligt. Vervolgens is een persoon langsgegaan bij het slachtoffer, om er vervolgens vandoor te gaan met een geldbedrag en twee pinpassen. Later op de avond pint de man op de beelden meerdere keren bij een pinautomaat aan De Centrale in Leeuwarden met één van de gestolen pinpassen.

We zijn op zoek naar een verdachte met het volgende signalement:

  • Man
  • Witte/lichte jas met capuchon
  • Zwarte zonnebril
  • Licht/grijze joggingbroek
  • Witte sportieve schoenen

Herken jij de man of heb je andere tips die ons verder kan helpen in dit onderzoek? Neem dan contact op via de Opsporingstiplijn 0800 -60 70. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Let op: Word je gebeld door zogenaamd een medewerker van de bank die zegt dat je geld niet veilig is? En die je wil helpen om je geld veilig te stellen? Of je wil helpen door op afstand op je computer mee te kijken? Hang direct op! Dit is bankhelpdeskfraude. Een bank zal nooit vragen naar je bankgegevens en ook nooit ongevraagd bij je thuis langskomen. Deze vorm van fraude kan iedereen overkomen. Waarschuw je ouders en grootouders waar nodig.

Laad meer Friesland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Vermist – Lusmary Fermina

De 14-jarige Lysmary is sinds 11 februari 2024 16:15 uur vermist uit Leeuwarden Zij is het…